top of page
High fives

VISIE VOOR HET DONUTFONDS

Buurtorganisaties en initiatieven kunnen veel impact bereiken met relatief weinig geld. De waarde die zij produceren brengen wij in kaart. Bijvoorbeeld met de MAEX. Op basis hiervan wordt een vergoeding uitgekeerd zodat deze organisaties ook financieel duurzaam kunnen worden. 

 

Het Donufonds is nu nog klein, maar wordt met hulp van bedrijven en de gemeente hopelijk groter. Er ontstaat een uitwisseling van maatschappelijke waarde met korting op ruimte, producten of diensten, zodat het sociale netwerk in de wijk kan floreren.

Eerste Hulp bij Donut bakken

Heb je een idee om je buurt sociale en duurzamer te maken en heb je hulp nodig bij je juiste contactpersonen vinden binnen de gemeente, mensen die je helpen met een idee opschrijven, financiering of samenwerking? Bekijk de onderstaande websites of kom in contact met mensen die je graag helpen!

HET WAARDEREN EN BELONEN VAN MAATSCHAPPELIJKE
WAARDECREATIE DOOR BUURTORGANISATIES

In Slotervaart hebben wij met hulp van de MAEX-index (de Maatschappelijke AEX - een meetlat voor maatschappelijke waarde), de sociale impact gemeten van lokale initiatieven. Zo wordt duidelijker hoe deze initiatieven bijdragen aan de gemeenschap en het milieu. Initiatieven, projecten en ondernemingen die hoog scoren op deze index, worden beloond voor hun impact vanuit een zogenaamd Donutfonds

Dit fonds wordt gevuld door lokale bedrijven en de gemeente, door middel van kortingen, materialen, producten, vrijwilligerswerk of donaties. Deze investeringen kunnen direct worden gekoppeld aan de impact van buurtorganisaties.

DONUTBAKKERIJEN DIE JIJ KUNT STEUNEN

Hulpvraag Buurtorganisaties

Weten hoe jij als organisatie, overheid of persoon buurtorganisaties kunt helpen? Bekijk dat de hulpvraag database. 

 

bottom of page