top of page

19.00 - 20.00 via Livecast

|

New Metropolis Nieuw West

Bouwen Donut Bakkerij 15 september

Hoe brengen we Amsterdam in de ‘Donut’? In drie sessie verkennen we bestaande en nieuwe Donut Recepten. In Sessie 3 gaan we met initiatiefnemers en de stadsdeelbestuurder verder praten over hoe je ruimte maakt voor Donut Bakkers.

Bouwen Donut Bakkerij 15 september
Bouwen Donut Bakkerij 15 september

Tijd en locatie

19.00 - 20.00 via Livecast

New Metropolis Nieuw West

Over het evenement

Hoe brengen we Amsterdam in de ‘Donut’? Al ruim een jaar zoemt de term ‘Donut Economie’ door de stad, aangewakkerd door het bericht dat de stad Amsterdam als eerste stad in de wereld deze Donut omarmt als model om verantwoord uit de COVID-19 crisis te komen. Maar in hoeverre is de donut-gedachte de stad echt binnengedrongen? Weten de mensen op straat wat de donut is? Hoe helpt die donut eigenlijk bij het ontwikkelen van  initiatieven en projecten met een positieve impact op de stad?

Op 15 september gaan we gaan bij New Metropolis Nieuw West bedenken hoe we een Donut Bakkerij kunnen opzetten in Amsterdam Nieuw West. 

Livecast #3

In de live cast 1 en 2 spraken we over ingrediënten en recepten om te komen tot een Donut Bakkerij in Nieuw West. Zo zijn er “Donut bakkers” nodig, doeners die door middel van impact initiatieven en het leggen van verbindingen, het Stadsdeel meer in de Donut brengen. Door een focus op buurtwaarden weten zij sociale en ecologische impact te optimaliseren in hun wijken. Zij hebben echter wel ruimte en vertrouwen nodig. Daarnaast is laagdrempeligheid en een goede sfeer enorm belangrijk om betrokkenheid te vergroten in de buurten. In de derde livecast gaan we met twee initiatiefnemers en een stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk in gesprek over de ingrediënten en recepten van de eerste twee sessies. We brainstormen over wat er nodig is voor een Donut Bakkerij. Vragen die aan bod komen zijn: In hoeverre wordt het model van de Donut ingezet in beleid in Nieuw West (Bijvoorbeeld het Masterplan Nieuw West)? In hoeverre biedt het systeem ruimte aan de Donut Bakkers (initiatiefnemers, facilitators en buurtorganisaties).

Donut Bakkerij Nieuw West

Enkele betrokken bewoners, initiatiefnemers en ambtenaren uit Nieuw West hebben een zelfde ambitie: Nieuw West Donut Proof maken. Een veilige plek creëren waar bewoners in al hun basisbehoeften wordt voorzien zoals een fijn huis, eten, werk en inkomen, binnen de grenzen van de planeet.  Wij zijn nieuwsgierig hoe we in ons stadsdeel meer Donut initiatieven kunnen ontplooien en stimuleren en slim kunnen samenwerken.

Donut Bakkerij Nieuw West bestaat uit drie delen

15 april. Sessie 1. De donut als metafoor en haar basis-ingrediënten.

15 juni. Sessie 2. Ingrediënten combineren tot Recepten. Als we de ingrediënten weten, hoe komen we dan tot een recept voor de Donut / Donut Deal? Wat is er al aan support en tools, kennis en kunde? Wat is nodig en hoe kunnen we leren van elkaar? Aan de hand van een concrete oefeningen onderzoeken we wat wel en niet werkt.

15 september Sessie 3. Starten met bakken: De Donut Bakkerij. Kunnen we met elkaar nadenken over een Donut Bakkerij Nieuw West? Hoe kunnen we Donut initiatieven en plekken een boost te geven? Of Donut ideeën vanuit de buurt te stimuleren? Wat is er vanuit de omgeving of gemeente nodig om de donut initiatieven te steunen?

Deel dit evenement

bottom of page