top of page

di 15 jun

|

New Metropolis Nieuw West

Donut Recepten Ontwikkelen

Hoe brengen we Amsterdam in de ‘Donut’? In drie sessie verkennen we bestaande en nieuwe Donut Recepten. In Sessie 2 gaan we ingrediënten combineren tot nieuwe Recepten.

Registration is Closed
See other events
 Donut Recepten Ontwikkelen
 Donut Recepten Ontwikkelen

Tijd en locatie

15 jun 2021, 19:00 – 20:00

New Metropolis Nieuw West

Over het evenement

Hoe brengen we Amsterdam in de ‘Donut’? Al ruim een jaar zoemt de term ‘Donut Economie’ door de stad, aangewakkerd door het bericht dat de stad Amsterdam als eerste stad in de wereld deze Donut omarmt als model om verantwoord uit de COVID-19 crisis te komen. Maar in hoeverre is de donut-gedachte de stad echt binnengedrongen? Weten de mensen op straat wat de donut is? Hoe helpt die donut eigenlijk bij het ontwikkelen van  initiatieven en projecten met een positieve impact op de stad?

Op 15 juni gaan we gaan bij New Metropolis Nieuw West ingredienten combineren tot nieuwe recepten.

Donut Bakkerij Nieuw West

Enkele betrokken bewoners, initiatiefnemers en ambtenaren uit Nieuw West hebben een zelfde ambitie: Nieuw West Donut Proof maken. Een veilige plek creëren waar bewoners in al hun basisbehoeften wordt voorzien zoals een fijn huis, eten, werk en inkomen, binnen de grenzen van de planeet.  Wij zijn nieuwsgierig hoe we in ons stadsdeel meer Donut initiatieven kunnen ontplooien en stimuleren en slim kunnen samenwerken.

Donut Bakkerij Nieuw West bestaat uit drie delen

15 april. Sessie 1. De donut als metafoor en haar basis-ingrediënten.

13 mei. Sessie 2. Ingrediënten combineren tot Recepten. Als we de ingrediënten weten, hoe komen we dan tot een recept voor de Donut / Donut Deal? Wat is er al aan support en tools, kennis en kunde? Wat is nodig en hoe kunnen we leren van elkaar? Aan de hand van een concrete oefeningen onderzoeken we wat wel en niet werkt.

10 juni. Sessie 3. Starten met bakken: De Donut Bakkerij. Kunnen we met elkaar nadenken over een Donut Bakkerij Nieuw West? Wellicht een programma per wijk om Donut initiatieven en plekken een boost te geven? Of Donut ideeën vanuit de buurt te stimuleren? Wellicht een koppeling met buurtbudgetten? Wat is er vanuit de omgeving of gemeente nodig om de donut initiatieven te steunen?

Deel dit evenement

bottom of page