top of page
Donutbakkerij Blogs.jpg
  • Foto van schrijverMenno Houtstra

Stadstuin De Kaskantine

De Kaskantine is een community van stadsboeren en chef-koks, ingenieurs en timmerlui, studenten en leraren die streven naar meer autonomie en zelfvoorzienendheid in het dagelijks leven. Op een tijdelijk beschikbaar veld in Amsterdam Slotervaart zijn er 11 zeecontainers en twee kassen omgetoverd tot een ruimte om te ontmoeten, voedsel te verbouwen, samen te werken en samen te eten.



Off-grid architectuur is een van de weinige resterende manieren waarmee burgerinitiatieven nog toegang kunnen krijgen tot land in de stad. Door af te zien van nutsvoorzieningen kunnen er kavels gebruikt worden die een lage marktwaarde hebben. Juist nu is die ruimte en vrijheid nodig om klimaatbestendig te worden. Hoe kunnen we lokale kringlopen sluiten? Hoe de stad vergroenen? Hoe voedsel produceren en de natuur beschermen in de stad? Hoe regenwater opslaan en gebruiken? Hoe produceer je je eigen energie? De Kaskantine heeft enkele interessante DIY oplossingen gevonden die ze delen in workshops en meetup-groepen.


De Kaskantine werkt op dit moment met 30 vrijwilligers en is in opbouw op hun 4e lokatie in Amsterdam Nieuw West, op het oude sportcomplex Riekerhaven in Slotervaart.










bottom of page