top of page
Donutbakkerij Blogs.jpg
  • Foto van schrijverMenno Houtstra

Voedselbos Hof van Acta

Sinds 2016 voert een vereniging met vrijwilligers het beheer van 0,5 hectare groen voor het oude ACTA gebouw. Zij beheren dit stuk groen voor de woningbouwvereniging en zijn verantwoordelijk het netjes te houden maar mogen daarbij zelf de invulling geven van het type groen. Vanuit het bestaande groen, werken zij aan drie vormen voedselbos. Het doel is om voedsel op een natuurlijke (bos) manier te groeien en een hogere biodiversiteit te ontwikkelen.



Ons voedselbos maakt gebruik van de ecologische principes van een natuurlijk bos. Dat betekent dat ploegen, irrigeren, bemesten, wieden, schoffelen en spuiten niet nodig is. Alles groeit op natuurlijke wijze. De oogst is nu nog gering, maar zal wel jaarlijks gaan toenemen want er hoeft niet iedere keer weer opnieuw begonnen te worden. Het systeem bouwt ieder jaar verder op.

Hof van Acta stimuleert de biodiversiteit. Het bos bestaat uit verschillende lagen van bomen, struiken, kruidachtigen en klimmers. Deze trekken op hun beurt weer insecten, vogels en andere dieren aan.


bottom of page