top of page
Donutbakkerij Blogs.jpg
  • Foto van schrijverTeam Donutbakkerij

Vier de Global Donut Day met de Donutbakkerij

De Donutbeweging in Amsterdam is een inspiratie geweest voor andere steden en gemeenschappen in de Wereld. Op de 1ste Global Donut Day organiseren veel Donut Doeners evenementen om hun ervaringen en inzichten te delen.


Kom je het met ons vieren?


Leren vanuit de praktijk


Amsterdamse pioniers krijgen in deze video van Kate complimenten voor de praktijkgerichtheid.


Bij de Donutbakkerij houden wij van praktijk èn van leren uit de praktijk! Daarom is er voor ons geen betere manier om de eerste Global Donut Dag te vieren dan met mensen uit de Praktijk. Mensen die al voordat het concept van de Donut bestond betrokken stadsmakers waren, met gevoel voor de kansen in de wijk en persoonlijke banden met buurtbewoners.De Donuteconomie wordt zichtbaar op wijkniveau

De Donutbakkerij heeft bewust ervoor gekozen zich te focussen op het versterken en activeren van de Donutbeweging op wijkniveau. Daar komt de Donut tot leven. Met de voeten aan de grond krijg je snel door waar "het model" knelt en hoe herkenning van de gelijkgezindheid, oftewel de "mindset", verbindingen slaat en oplossingen laat slagen.


Larissa en Menno hebben met hun persoonlijke ervaringen in de wijk en kennis van de Donutprincipes twee interessante workshops ontwikkeld, die jou de gelegenheid te geven op een actieve, spelende manier kennis te maken met zowel theorie als praktijk.


Op maandag 13 november kun je kiezen uit:

  1. Stap in de Buurtdonut met Larissa Korporaal

  2. Buurtwaarde Belonen met het Donutfonds met Menno Houtstra.


Blijven ontwikkelen

Bij de Donutbakkerij is het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Op 13 november starten we ook met een korte introductie van hoe de ontwikkeling van de Donutbakkerij eruit ziet. Daarbij beseffen we dat we op een rijdende trein van transitie zijn gestapt. De in de samenleving gevoelde noodzaak voor verandering wordt alsmaar groter. We moeten daarom niet alleen bestaande recepten eren en ervan leren, we moeten ook met elkaar nieuwe recepten bedenken.


Wij willen daarom verder gaan dan bekende knelpunten (blijven) opsommen. Hoe kunnen we experimenteren met nieuwe manieren van denken, doen en leren? Open en constructieve dialogen, waarbij we ook eerlijk naar elkaar mogen zijn, zijn daarbij van groot belang. We hopen dat je mee gaat doen met deze gesprekken!


Locatie en Programma

Foto: Erik van Huis te Vraag geeft ons een rondleiding begin oktober 2023

 

Huis te Vraag is een hele bijzondere plek in Amsterdam. Wij zijn erg dankbaar dat we onze workshops daar mogen verzorgen. Kom op deze parel van een plek de parels ontdekken van het Donut doen, op een manier dat eert wat er al is en vanuit de kracht van diversiteit aan een inclusievere wereld werkt.

12:00

Brood en beleg lunch

12:30

Korte intro Donutbakkerij

13:00

Workshops

14:30 - 15:00

Constructieve Dialogen

Interesse en aanmelden: info@donutbakkerij.nl


Note: Je bent vanaf 10:00 welkom bij Huis te Vraag als je interesse hebt in de opening door Kate Raworth van het Global Donut Day programma! Deze wordt dan live gestreamd.Comments


bottom of page