De koffiekar van Gijs staat weer klaar voor de Buurtkamer van Tante Toorop. Je krijgt een kopje vergeten groentesoep, terwijl je luistert naar chille beats. Start alvast een gesprekje met de andere aanwezigen. Deze middag zijn we allemaal Donutbakkers.
Je kunt kiezen uit 3 workshops. Elke workshop duurt 2 uur:
Wordt in 7 stappen een Donut Buurteconoom?
Kringlopen sluiten: Slotergrond en meer.
Lokaal Geld en Buurtkapitaal
Vuilnisoproer (tot 14:30)
Je komt met de andere workshop participanten samen om de inzichten te delen en te verbeelden hoe we samen weer verder in de Donut kunnen komen.
Je hebt veel geleerd en nieuwe contacten opgedaan. Je kunt tevreden het weekend in of nog even na praten, bijvoorbeeld met een buurtbewoner die actief wil worden.
En neem je kinderen mee! Speciaal voor jullie starten we na schooltijd 🤗
De koffiekar van Gijs staat voor de Buurtkamer van Tante Toorop. Er is ook thee en warme chocolademelk voor de kinderen.
De kinderen kunnen lekker met een geschminkt snoetje creatief aan de slag bij de knutseltafel. Dat geeft jou de kans om ook wat te leren bij een van Donut Demo's!
Je kunt 1 of twee demo's meemaken. Elke demo is ongeveer een uur.
Snoeien als de beste
Composteren en Slotergrond maken
Vuilnisoproer voor een schone buurt
Je hebt veel geleerd en nieuwe contacten opgedaan. Je kunt tevreden het weekend in of nog even na praten, bijvoorbeeld met een buurtprofessional die al actief is.
Leer de principes van de Donuteconomie toepassen op buurtniveau.
Bij de Donutbakkerij hebben we bijna 5 jaar ervaring met het toepassen van de Donutprincipes op wijkniveau. Deze inzichten zijn we aan het verwerken in een online cursus: wordt een Donut Wijkeconoom in 7 stappen. Deze cursus wordt tijdens de Donut Buurtdag gelanceerd. Wil jij ervaren wat deze cursus voor jou en jouw vrienden of collega's kan betekenen? Geef je dan op voor deze workshop! De workshop wordt gegeven door Rieta Aliredjo.
Leer mee en versterk inspirerende lokale kringlopen in Nieuw West (in Compost, Textiel, Voedsel, Groen).
We gaan met behulp van onze waardekringloop methodiek kringlopen sluiten op buurtniveau. Hoe ziet het ecosysteem per keten eruit? Welke rollen zijn nodig dit ecoysteem te creëren? Waar liggen kansen en uitdagingen per keten? Met wisdom of the crowd helpen we initiatieven bij het in kaart brengen van kansen. De workshop wordt gegeven door Zinzi Stasse en Nicky van den Berg.
Hoe kan lokaal vraag en aanbod elkaar beter vinden? Hoe kunnen we door de geldstromen in de wijk te houden de lokale economie versterken en met elkaar nog meer maatschappelijke waarde creëren? Om deze vragen te beantwoorden is de kennis van lokale bewoners en ondernemers hard nodig!
Er zijn verschillende geldstromen zoals subsidies, inkoopbudgetten en vrijwilligersvergoedingen, die bij uitstek geschikt zijn om vaker en langer lokaal te circuleren. In deze workshop brengen we lokale ketens in kaart, en berekenen we de extra maatschappelijke waarde die deze ketens op kunnen leveren. De workshop wordt gegeven door Thomas Siderius en Menno Houtstra
Wil jij een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving in Nieuw-West? Sluit je dan nu gratis aan bij het VuilnisOproer Nieuw-West en maak deel uit van een gemeenschap die zich inzet voor een schoner stadsdeel. Ontmoet gelijkgestemden, ontvang ondersteuning en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Samen staan we sterker en maken we Nieuw-West nog mooier en schoner. De workshop wordt gegeven door Anne en Hettie.
Leer samen met Tayfun van Towards Nature hoe je kunt snoeien als de beste binnen de principes van Permacultuur.
Leer samen met Stefan van "Van Afval tot Oogst" hoe te composteren en bij te dragen aan de productie van Slotergrond.
Vraag Anne en Hettie hoe je mee kan doen aan de Vuilnisoproer en actief bij kan dragen aan een schone buurt.